Klub MACE

Spletna stran Mažoretnega, twirling in plesnega kluba Mace

27 okt

o klubu

Posted in Novice on 27.10.08

MAŽORETNI TWIRLING IN PLESNI KLUB MACE

Prvič so cerkniške mažorete zakorakale v paradi na pustnem karnevalu že leta 1989. Organizirano kot sekcija pa so se vključile v KD  Godba Cerknica in prvič nastopile  na pustnem karnevalu kot Mažorete Godbe Cerknica leta  1991 pod mentorstvom Petre Mikse. Od takrat dalje MACE pridno vadijo, ustvarjajo, nastopajo, tekmujejo in se družijo.
Od leta 2007 delujemo kot samostojno društvo, 25 let pod vodstvom predsednice Nade Skuk, ki je sekcijo pri KD Godba vodila kot mentorica že od leta 1997,postala prva predsednica samostojnega društva, leta 2022 pa je vodenje  društva prevzela Andreja Šeško Štern.
30.obletnico delovanja so MACE obeležile s slovesno celovečerno prireditvijo 19.junija 2022 v Cerknici (leta 2021 zaradi omejitev ni bilo mogoče). Zahvalili smo se pobudnikom in podelili jubilejna priznanja najzaslužnejšim za dolgoletno uspešno delovanje.
V letu 2022 je klub zabeležil ponovno vrhunske rezultate na državnem prvenstvu. Še posebej pa smo ponosni, da so člani poželi vrhunske rezultate tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg 8. mesta twirling para Tim Udovič in Nuša Detiček na Svetovnem prvenstvu WBTF, ter 11. mesta Tima Udoviča v prostem programu, avgusta 2022 v Torinu, je klub ponosen na 3. mesto velike skupine MACE na Evropskem pokalu WBTF  julija v Španiji.
Od prvih začetkov do danes se je zvrstilo veliko članic in članov ter vaditeljic in mentoric, nešteto nastopov, lepih koreografij in uspehov na tekmovanjih.
Vsako leto Klub  MACE organizira tri samostojne prireditve. Leta 2011 je bil celovečerni plesni spektakel v novembru  posvečen praznovanju dvajsete obletnice delovanja. S plesnim spektaklom “Najlepše je doma”,  s slikovitimi  koreografijami in dobro predstavo ob zanimivi sceni, smo v polni  športni dvorani v Cerknici zaokrožili popotovanje skozi glasbe sveta in  dvajset let aktivnega in uspešnega dela  mažoret in twirlinga v naši občini. Izdali smo priložnostni 12 listni  koledar s fotografijami iz zgodovine našega delovanja, ki smo ga podarili članom, sodelavcem in podpornikom. Občina Cerknica je klubu podelila za dolgoletno uspešno delo bronasti znak.
Na prireditvi «Praznujte z nami 20. let» smo marca 2011 ob obujanju spominov na pretekle uspehe podelili zahvale podpornikom in jubilejne nagrade zvestim članicam.
Vsako leto v začetku aprila organiziramo prireditev MACE SE PREDSTAVIJO, v juniju pa  «Plesni pozdrav poletju«. Konec avgusta pa že nekaj lep potekajo delavnice kluba z naslovom «Poletna delavnica  mažoret in twirlinga«, kamor so vabljeni otroci iz vse občine, ki se želijo začeti učiti ali spoznati umetnost vrtenja palice in plesa.
Kot soustanovitelji in aktivni člani MTZS  smo  ponosni na sodelovanje pri razvoju zveze in mažoretne ter twirling dejavnosti v Sloveniji. V naših vrstah imamo tudi eno od nacionalnih sodnic MTZS in nekdanjo vaditeljico ter eno izmed prvih cerkniških mažoret, Tjašo Skuk.
Leta 2006 smo v Cerknici izvedli tudi 6. odprto državno prvenstvo Mažoretne in twirling zveze Slovenije, leta 2013 v januarju pa predtekmovanje v twirlingu. Vsako leto se udeležujemo tudi usposabljanj v okviru zveze in državnih  prvenstev. Leta 2006 v Italiji, v Rimu, in leta 2008 v Lyemaricku, Irska, pa so nase članice kot del slovenske ekipe MTZS tekmovale tudi na Svetovnem pokalu WBTF v twirlingu.
Nove člane in članice vpisujemo na začetku vsake nove sezone, v septembru in oktobru..
Hvaležni smo Občini Cerknica, ki nam omogoča uporabo športnih dvoran in nas podpira z odobrenimi sredstvi. Zahvaljujemo se številnim donatorjem in sponzorjem, ki nam omogočajo, da se naši člani lahko udeležujejo tudi mednarodnih tekem.

MAŽORETNI TWIRLING IN PLESNI KLUB MACE

Loško 7A, SI-1380 Cerknica

Reg.št.:1184741
Dav.št.:10038698

statut-kluba-mace

e-mail:klub.mace@gmail.com

TRR: Deželna banka Slovenije d.d.

Rač.št. IBAN SI56 1915 0500 7822 618 BIC: SZKBSI2X

Comments Off

Bad Behavior has blocked 29 access attempts in the last 7 days.