Klub MACE

Spletna stran Mažoretnega, twirling in plesnega kluba Mace

27 okt

o klubu

Posted in Novice on 27.10.08

MAŽORETNI TWIRLING IN PLESNI KLUB MACE

Prvič so cerkniške mažorete zakorakale v paradi skupaj z Godbo Cerknica po cerkniških ulicah na pustnem karnevalu leta  1991
pod mentorstvom Petre Mikse. Od takrat dalje pridno vadijo, ustvarjajo, nastopajo, tekmujejo in se družijo.
Od leta 2007 delujemo kot samostojno društvo pod vodstvom predsednice Nade Skuk, ki je sekcijo pri KD Godba vodila kot mentorica ze od leta 1997.
Od prvih začetkov do danes se je zvrstilo veliko novih clanic in clanov ter vaditeljic in mentoric, nesteto nastopov, lepih koreografij in uspehov na tekmovanjih.
Vsako leto Klub  MACE organizira tri samostojne prireditve. Leta 2011 je bil celovečerni plesni spektakel v novembru  posvečen praznovanju dvajsete obletnice delovanja. S plesnim spektaklom “Najlepše je doma”,  s slikovitimi  koreografijami in dobro predstavo ob zanimivi sceni, smo v polni  športni dvorani v Cerknici zaokrožili popotovanje skozi glasbe sveta in  dvajset let aktivnega in uspešnega dela  mažoret in twirlinga v naši občini. Izdali smo priložnostni 12 listni  koledar s fotografijami iz zgodovine našega delovanja, ki smo ga podarili članom, sodelavcem in podpornikom. Obcina Cerknica je klubu podelila za dolgoletno uspesno delo bronasti znak.
Na prireditvi «Praznujte z nami 20. let» smo marca 2011 ob obujanju spominov na pretekle uspehe podelili zahvale podpornikom in jubilejne nagrade zvestim članicam.
Vsako leto v zacetku aprila organizirmao prireditev MACE SE PREDSTAVIJO, v juniju pa  «Plesni pozdrav poletju«. Konec avgusta pa ze nekaj lep potekajo delavnice kluba z naslovom «Poletna delavnica  mazoret in twirlinga«, kamor so vabljeni otroci iz vse obcine, ki se zelijo zaceti uciti ali spoznati umetnost vrtenja palice in plesa.
Kot soustanovitelji in aktivni člani MTZS  smo  ponosni na sodelovanje pri razvoju zveze in mazoretne ter twirling dejavnosti v Sloveniji. V nasih vrstah imamo tudi eno od  nacionalnih sodnic MTZS in nekdanjo vaditeljico ter eno izmed prvih cerkniskih mazoret, Tjaso Skuk.
Leta 2006 smo v Cerknici izvedli tudi 6. odprto drzavno prvenstvo Mažoretne in twirling zveze Slovenije, leta 2013 v januarju pa predtekmovanje v twirlingu. Vsako leto se udelezujemo tudi usposabljanj v okviru zveze in drzavnih  prvenstev. Leta 2006 v Italiji, v Rimu, in leta 2008 v Lyearicku, Irska, pa so nase clanice kot del slovenske ekipe MTZS tekmovale tudi na Svetovnem pokalu WBTF v twirlingu.
Nove clane in clanice vpisujemo v septembru na zacetku nove sezone.

Prvič so cerkniške mažorete zakorakale v paradi skupaj z Godbo Cerknica po cerkniških ulicah na pustnem karnevalu leta  1991 pod mentorstvom Petre Mikse. Od takrat dalje pridno vadijo, ustvarjajo, nastopajo, tekmujejo in se družijo. Od leta 2007 delujemo kot samostojno društvo pod vodstvom predsednice Nade Skuk, ki je sekcijo pri KD Godba vodila kot mentorica ze od leta 1997.Od prvih začetkov do danes se je zvrstilo veliko novih clanic in clanov ter vaditeljic in mentoric, nesteto nastopov, lepih koreografij in uspehov na tekmovanjih.
Vsako leto Klub  MACE organizira tri samostojne prireditve. Leta 2011 je bil celovečerni plesni spektakel v novembru  posvečen praznovanju dvajsete obletnice delovanja. S plesnim spektaklom “Najlepše je doma”,  s slikovitimi  koreografijami in dobro predstavo ob zanimivi sceni, smo v polni  športni dvorani v Cerknici zaokrožili popotovanje skozi glasbe sveta in  dvajset let aktivnega in uspešnega dela  mažoret in twirlinga v naši občini. Izdali smo priložnostni 12 listni  koledar s fotografijami iz zgodovine našega delovanja, ki smo ga podarili članom, sodelavcem in podpornikom. Obcina Cerknica je klubu podelila za dolgoletno uspesno delo bronasti znak.  Na prireditvi «Praznujte z nami 20. let» smo marca 2011 ob obujanju spominov na pretekle uspehe podelili zahvale podpornikom in jubilejne nagrade zvestim članicam.Vsako leto v zacetku aprila organizirmao prireditev MACE SE PREDSTAVIJO, v juniju pa  «Plesni pozdrav poletju«. Konec avgusta pa ze nekaj lep potekajo delavnice kluba z naslovom «Poletna delavnica  mazoret in twirlinga«, kamor so vabljeni otroci iz vse obcine, ki se zelijo zaceti uciti ali spoznati umetnost vrtenja palice in plesa.  Kot soustanovitelji in aktivni člani MTZS  smo  ponosni na sodelovanje pri razvoju zveze in mazoretne ter twirling dejavnosti v Sloveniji. V nasih vrstah imamo tudi eno od  nacionalnih sodnic MTZS in nekdanjo vaditeljico ter eno izmed prvih cerkniskih mazoret, Tjaso Skuk.Leta 2006 smo v Cerknici izvedli tudi 6. odprto drzavno prvenstvo Mažoretne in twirling zveze Slovenije, leta 2013 v januarju pa predtekmovanje v twirlingu. Vsako leto se udelezujemo tudi usposabljanj v okviru zveze in drzavnih  prvenstev. Leta 2006 v Italiji, v Rimu, in leta 2008 v Lyearicku, Irska, pa so nase clanice kot del slovenske ekipe MTZS tekmovale tudi na Svetovnem pokalu WBTF v twirlingu.Nove clane in clanice vpisujemo v septembru na zacetku nove sezone.

Gerbičeva ul.19, SI-1380 Cerknica

Reg.št.:1184741
Dav.št.:10038698

statut-kluba-mace

e-mail:klub.mace@gmail.com

TRR: Deželna banka Slovenije d.d.

Rač.št. IBAN SI56 1915 0500 7822 618 BIC: SZKBSI2X

Comments Off

Bad Behavior has blocked 5025 access attempts in the last 7 days.